dimarts, 17 de maig del 2011

RICARD MARTÍNEZ PINYOL

Ricard Martínez Pinyol
Tortosa, 1959

Gravador i professor d'educació plàstica i visual, ha combinat la feina d'estampació amb la creació i n'ha deixat testimoni en diferents exposicions i premis d'obra gràfica original fins l'any 2000.
En l'intent de conciliar art i paraula realitzà en edició privada els llibres d'artista Espais (1995), de fotografia i poesia, i Interval (1996), de poesia i gravat. Aquest darrer va rebre un dels premis d'ajuda a la creació que concedeix la Fundació Pilar i Joan Miró.
Els darrers anys s'ha dedicat més intensament a escriure. En la seva poètica s'interrelacionen el pensament i la musicalitat de la paraula amb una curosa recerca de la plasticitat en les imatges.
Ha publicat els llibres de poesia Les aigües secretes, (Palma: Editorial Moll, 1997), Abelles i Oblit, (Palma: Lleonard Muntaner, 2006), La verdor i l'absent, (Lleida: Pagès Editors, 2008), i La inspiració i el cadàver, (Palma, Editorial Moll, 2011), que ha estat Premi Mallorca de Poesia 2010.

...d'improvís m'apropo a la nou de l'ésser. Aprenc a connectar,..

Escolto el degotís de la vida, el bufit de les imatges damunt l'aigua...

En el text les imatges són sons que floreixen o es corglacen, llocs o idees que s'emmirallen dins d'un espill, degoten, s'arraïmen o es moren.

(fragments de  La inspiració i el cadàver)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada