dimarts, 3 de maig del 2011

Habibi, fusió entre amant i estimat, entre temps i espais, entre ambdues ribes de la Mediterrània

El darrer acte del XIIIè Festival de Poesia es durà a terme a la Casa Museu Llorenç Villalonga, amb un espectacle que uneix espiritualment l'Islam i occident. 
Utilitzant paraules i versos dels grans mestres del sufisme feim un viatge, plantejam un camí pel que discorren anys i segles d'històries, trobades i desencontres. Habibi (estimat en àrab) estén un pont més necessari que mai entre Occident i Islam mitjançant la poesia, la música i la dansa. Joves artistes nord-africans i espanyols mesclen llenguatges i temps en un espai on les paraules velles, els sons de la música ritual i la imatge més contemporània es fonen. Un intens recorregut per l'univers sufí: la dansa dervix i contemporània, la imatge projectada, la paraula, el vers i la música s'uneixen amb la intenció de submergir-nos en el misticisme de l'Islam. L'expressió dramàtica uneix els llenguatges i parla en l'escenari amb la veu del teatre contemporani. 


Un espectacle creat i dirigit per Jesús Arbués, produït per Producciones Viridiana i interpretat per Javier García Ortega, Mohamed El Sayed i Patricia Badián Kosman.





Dissabte 30 de juliol a les 21.30 h
Casa Museu Llorenç Villalonga (Bonaire, 25, Binissalem)
Activitat gratuïta
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, el Govern d'Aragó, el Ministeri de Cultura i el Consell Regulador de la DO Binissalem, amb fons Fogaiba-Feader

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada